Harta drogurilor in Europa

Drogurile au inundat Europa, stupefiantele ajung de la apus si de la rasarit. Afganistan, Turcia, Columbia si Mexic sunt principalii exportatori pentru piata europeana.

Heroina este adusă pe teritoriul UE de grupuri infracţionale din blocul comunitar, care se bazează pe conexiunile pe care le au cu crima organizată din Turcia sau Albania. Mafia din Italia lucrează cu parteneri din Turcia şi Albania pentru a satisface piaţa litaliană cu heroina, una dintre cele mai mari consumatoare din UE. Alte grupari criminale, cum ar fi cele din România şi Bulgaria, si-au cladit o reputatie de pe urma implicarii în traficul de heroină pentru mafia din Turcia.

In acelasi timp majoritatea ţărilor estice tind să devină o rută de intrare pentru cocaină, în  România, proporţia cocainei din capturile totale de droguri a crescut între 2001 şi 2011 de la 0,1% la 1,8%. La capitolul cocaină, România figurează printre ţările în care consumul acestui drog reprezintă doar 0,5% din consumul total de stupefiante.

Majoritatea transporturilor de cocaină din America de Sud se îndreapta spre vestul Europei. Capturi substanţiale de cocaină ascunsă în containere, au avut loc în porturi din Bulgaria, Grecia, România şi Ucraina.

Deşi doar 4% din numărul total de capturi de droguri, raportate în Europa, s-au realizat in tarile estice, procentul lor s-a triplat din 2001.

Olanda rămâne principala sursă de ecstasy din Europa. Alte ţări au doar un rol de tranzit. De exemplu, ecstasy trece prin Germania pentru a ajunge în Bulgaria, România, Irlanda şi Elveţia, şi respectiv prin statele baltice, în drumul spre ţările nordice, Ucraina, Belarus şi Rusia.

harta

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s